Dafgårds lagar mat som går hem
Vid första anblicken av Dafgårds anläggning anar man inte att här ligger Sveriges största pizzabageri. Snarare liknar det ett stort sjukhus. Men dessa strama byggnader rymmer Sveriges största familjeägda livsmedelsföretag. Ända sedan fastfood blev ett begrepp har det ifrågasatts av många. Invändningar som att snabbmaten haft lägre näringsvärde samt moraliserande tongångar mot att folk köper och äter färdiglagat har hörts. Kritik som företagsledningen dock tar med ro. – Det är bättre att det går snabbt att laga maten så att man sedan har tid att äta långsamt, säger Magnus Dafgård, vice vd för Dafgård. Han beskiver hur en stressad småbarnsmamma inte hinner laga egen mat, men att värma en färdiglagad lasagne i mikron finns det tid till. Att vara ett familjeföretag ser de tre bröderna som driver Dafgårds nästan entydigt positivt på. – En av de största fördelarna är att vi behåller kunskapen genom att företaget stannar i familjen, säger Magnus Dafgård. Sen är det även uppenbart för de anställda när det gäller avancemang i företaget. Redan när de börjar på Dafgårds vet att de högsta tjänsterna är upptagna och så kommer att förbli.