Procordia säljer skånskt styckeri
En konstellation av uppfödare, restauranger och butik är ny ägare till styckningsföretaget Empaco. Bland ägarna finns Erikstorps Lamm, Friskatorpet AB, Mötesplats Österlen, Strand i Arild samt Ica-butiken Piraten i Kivik. Det är idag stor efterfrågan på högkvalitativt svenskt kött. Gemensamt för de nya ägarna är viljan att kunna leverera närproducerat kvalitetskött och för att kunna göra detta krävs ett engagemang i styckningsledet. - Empaco har en god produktionskapacitet som kan ökas en hel del. Vi ska komplettera dagens sortiment med att satsa på att förädla, utveckla och marknadsföra nötstyckning med hängmörat och närproducerat kött. Vi kommer även att starta upp får- och lammstyckning samt satsa på ett ekologiskt sortiment. säger Mats Kullberg, Vd Erikstorps Lamm. Procordia Food, som har ägt Empaco sedan 1984, kommer fortsatt att vara kund hos Empaco, dock utan någon ägarroll. Empaco grundades 1976 av Carl-Axel Westerdahl och har idag 18 anställda.