23948sdkhjf

Hallå där Carl Samuelson, projektledare för Virserum köpstad

Lilla Virserum med sina 2 500 invånare ska bli södra Sveriges nya matmetropol. Med fokus på delikatessbutiker ska ni erövra svenska folket. Hur ska det gå till?

– Vi har en lista på butiker som står i kö för att få etablera sin verksamhet hos oss. I dagsläget har vi ett femtontal butikslokaler som väntar på att få sina hyresgäster. Det sortimentet vi ska ha sträcker sig över hela livsmedelsspannet, från fisk, grönt, bageri, delikatesser och kaffe- och tehandel. Det finns inte heller några centrum med delikatesser för oss som inte bor i storstadsområdena. Hur fick ni idén? – Vi har två handelsgator som strålar samman i ett torg, som är vårt handelscentrum. I Virserum har handeln varit eftersatt ganska länge, vi har inte satsat så mycket på handel, helt enkelt. Men så öppnade en liten charkuteributik här, och vi insåg efter ett halvår att den ständiga timslånga kön utanför butiken berodde på att intresset för riktigt bra kött var jättestort. Då insåg vi att det finns ett jättestort intresse för god mat, och vi valde att satsa på kvalitetslivsmedel. Vilka kunder hoppas ni på? – Virserum är inte tillräckligt stort för att ge kunder till de här butikerna. Men inom två timmars bilresa från Virserum finns det 1,5 miljoner människor. Det är den grupp vi tror kommer handla hos oss. Vårt nya matcentrum öppnar till sommaren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062