23948sdkhjf

Ministermaning för tydligare märkning

Producenter av livsmedel är för dåliga på att berätta om ursprung på de råvaror som används i produkterna.

Av 300 undersökta produkter hade hälften en klar märkning om huvudingrediensens ursprung. Bland kött och charkprodukterna var fyra av tio produkter så slarvigt märkta att det inte gick att förstå var huvudingrediensen kom ifrån. – Undersökningen ger en tydlig bild av att konsumenterna inte får den information de efterfrågar. Min slutsats är att ursprungsmärkningen måste bli bättre. Jag hoppas att handeln lever upp till sin ambition att göra förbättringar. Det säger konsumentminister Ann-Christin Nykvist i en presskommentar om undersökningen som AC Nielsen har utfört på uppdrag av Jordbruksdepartementet. Enligt AC Nielsen var det ingen skillnad på butikernas egna märkesvaror och på producenternas varumärken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063