23948sdkhjf

Återvänder till retail som ny vd för NK

Han blir också chef för Hufvudstadens affärsområde NK och kommer att ingå i fastighetsjättens koncernledning.

Hannes Hasselrot har utsetts till ny vd för aktiebolaget Nordiska Kompaniet, NK. Därtill blir han chef för fastighetsjätten Hufvudstadens affärsområde NK och tar plats i Hufvudstadens koncernledning.

Hannes Hasselrot har lång bakgrund inom retailbranschen både i Sverige och internationellt. Han har haft ledande roller i företag som Kronans Apotek, Peak Performance, H&M och Nicole Farhi och har arbetat på varuhuset Liberty i London åren 2009–2012 i rollen som department and project manager.

– Jag började min karriär som säljare i butik och har sedan dess haft roller på alla nivåer inom retailbranschen. Det ska bli så roligt att tillsammans med mina nya kollegor på NK få fortsätta att utveckla ett av Sveriges starkaste varumärken med två fina varuhus och en växande e-handel, säger Hannes Hasselrot, som närmast kommer från rollen som kommersiellt ansvarig för Oriola Corporation, en nordisk grossistkoncern för läkemedel och hälsoprodukter.

Anders Nygren, vd för Hufvudstaden som äger NK, lyfter fram Hannes Hasselrots breda erfarenhet. 

– Jag är mycket glad över att Hannes Hasselrot vill axla en nyckelroll inom NK och Hufvudstaden. Hannes kombination av gott ledarskap, lång retailerfarenhet och expertis inom digital handel gör honom till rätt person för att utveckla NK som marknadsplats med fokus på ökad lönsamhet.

Hannes Hasselrot efterträder Henrik Lilja som är tillförordnad vd för AB Nordiska Kompaniet sedan september i år. Hasselrot tillträder tjänsten senast i april 2025.

Läs mer om: NK
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.407