23948sdkhjf

Uppgifter: Apoteas börsnotering allt närmare

Apotea är allt närmare en börsintroduktion. Nätapoteket planerar att notera bolagets aktie på Stockholmsbörsen redan i år, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor med insyn.

Apotea uppges bland annat samarbeta med Carnegie när det gäller förberedelserna inför en eventuell notering, enligt källorna.

Apotea planerar i samma veva att ta in mellan 200 till 300 miljoner dollar i samband med börsintroduktionen, vilket motsvarar över 3 miljarder kronor.

Processen är fortfarande i ett tidigt skede, betonar nyhetsbyråns källor. Till exempel storleken på själva introduktionserbjudandet kan fortfarande komma att förändras.

Som ett led i processen ska det ha skett en större aktieförsäljning i ägarbolaget bakom Apotea, skrev Breakit  i september.

Enligt tidningens källor ska det röra sig om en affär för flera hundra miljoner kronor. I nuläget är det oklart vem det är som sålt. Köpare uppges vara ett antal rika privatinvesterare.

Apotea, som grundades 2011 är i dag en av de ledande apoteksaktörerna på den svenska e-handelsmarknaden. Bolaget omsatte ifjol 5,5 miljarder kronor (4,9 miljarder kronor 2022) och gjorde ett rörelseresultat på 114 miljoner kronor (48 miljoner kronor 2022).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063