23948sdkhjf

Dollarstore flyttar in i Elgiganten och XXL:s gamla lokaler

Öppnar nytt i Umeå och flyttar varuhuset i Växjö.

Den 29 november, samma dag som Black Friday, öppnar Dollarstore sin nya butik på köpcentrumet Strömpilen i Umeå, skriver Västerbottens-Kuriren.

Tidigare huserade Elgiganten i lokalerna som är på 2 600 kvadratmeter. Hyresavtalet med Svenska Handelsfastigheter löper över tolv år, med förhoppning om ett långt och lönsamt samarbete.

– Vi är mycket nöjda med butiksläget och hoppas kunna bidra till att vi tillsammans gör Strömpilen än mer attraktivt. Vi har en stark tro på Umeå som etableringsort och ser fram emot att välkomna ännu fler kunder till oss, sa Fredrik Holmström, etableringschef vid Dollarstore, i samband med att etableringen blev klar.

Samtidigt kommer beskedet att lågpriskedjan flyttar sitt varuhus i Växjö. Ett tioårigt hyresavtal med Prisma Properties har tecknats, rapporterar Fastighetsvärlden.

Lokalerna i handelsområdet Samarkand är på 3 890 kvadratmeter och inhyste tidigare XXL.

– Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Prisma Properties och glada över att tillsammans öppna ännu en butik. Den nya lokalen i Växjö ger oss en fantastisk möjlighet att nå fler kunder, erbjuda ett bredare sortiment och skapa en ännu bättre kundupplevelse, säger Fredrik Holmström.

Öppningen är planerad till mars 2025.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064