23948sdkhjf

Jula fortsätter satsning i Hyllinge: ”Stor utvecklingspotential”

Förvärvar 24 000 kvadratmeter nära området koncernen köpte för tre år sedan.

Jula Holdingkoncernen har utför ett ytterligare fastighetsförvärv i handelsområdet Hyllinge i Åstorps kommun. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Med vår långa erfarenhet, stora kunskap och vårt väl utvecklade kontaktnät ser vi stora möjligheter och en stor utvecklingspotential för hela området och regionen, säger Karl-Johan Blank, Jula Holdings ägare, i en kommentar.

2021 köpte koncernens fastighetsbolag, G&K Blanks Fastigheter, en stor del av det skånska handelsområdet för att utveckla det med volymhandel och outletkoncept där bland andra Jula, Hööks, Willys och Rusta flyttade in ifjol.

– För några år sedan var Hyllinge handelsplats, tidigare Familia, en ganska dyster upplevelse. En efter en lades butiker ner och lokaler stod tomma. Men nu har det hänt något. Kunderna har återvänt och det råder full kommers på området, tillägger Karl-Johan Blank.

Den nya fastigheten, på drygt 24 000 kvadratmeter, ligger i direkt anslutning till den som förvärvades 2021. Jula kommer att fortsätta att bygga ut handelsplatsen under de kommande åren.

– Det här är ett hett handelsområde och vi har många förfrågningar på de ytor vi redan har fyllt upp. Med det här fastighetsförvärvet kan vi fortsätta bidra till den positiva utvecklingen och stärka handelsplatsen ytterligare med fler etableringar och fler starka aktörer, säger Linn Lechte, marknadsstrateg på G&K Blanks Fastigheter, i pressmeddelandet.

Fastigheten har ägts av Oscar Properties fastighetsbolag som försattes i konkurs i juli och är en del av konkursboet.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.461