23948sdkhjf

Rekord i omsättning och kunder för Jysk

Trots en utmanande start på räkenskapsåret sätter den danska detaljhandelsjätten omsättningsrekord. Annonserar Marocko som ny marknad våren 2025. 

Den kända amerikanska tidskriften Time listade förra veckan Jysk som ett av världens bästa företag. Nu presenteras siffrorna som bäddat för uppmärksamheten. Den danska koncernen sätter rekord både i omsättning och antal nya kunder. 

Detalhandelsjätten nådde en omsättning på 41,4 miljarder danska kronor (motsvarande cirka 60 miljarder svenska kronor) för räkenskapsåret 2023/24. Det är en ökning med 7,6 procent. Samtidigt ökade antalet nya kunder med 11,9 miljoner, meddelar koncernen i ett pressmeddelande.

– Vårt räkenskapsår hade en utmanande start med låg försäljning, men med vårt fokus på konkurrenskraftiga priser och våra kvalitetsprodukter lyckades vi sätta ännu ett omsättningsrekord för Jysk. Vi har också ökat antalet kunder avsevärt i våra butiker i alla våra länder och online samtidigt som vi fortsätter att ta marknadsandelar, säger Rami Jensen, vd och koncernchef, i en kommentar.

Jysk såg en ökning med 11 procent i antalet sålda enheter och tillskriver investeringen i prissänkningar och Fast lågt pris-sortimentet en stor del av framgången.

Koncernen satte också kundrekord. 8,1 miljoner fler kunder handlade i någon av de mer än 3 400 Jysk-butikerna i 48 länder. 137 av butikerna tillkom under det senaste räkenskapsåret. Under våren 2025 adderas ytterligare ett land då de första butikerna i Marocko öppnas.

För att möta det växande antalet kunder och butiker investerar Jysk i två nya distributionscenter, i Lelystad i Nederländerna och i Almenara i södra Spanien. Det senare ska ersätta det nuvarande distributionscentret nära Valencia.

– Med våra två nya distributionscenter kommer vi att kunna stärka vår globala logistikstruktur ytterligare, säger Rami Jensen.

Jysk Sverige kommer att publicera omsättning och resultat torsdagen den 28 november i samband med att årsredovisningen offentliggörs. Under räkenskapsåret som tog slut den 31 augusti 2023 var Jysk Sverige mycket nära att passera 5-miljardersvallen med en omsättning som landade på 4,98 miljarder kronor. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047