23948sdkhjf

Svenska Apple Store-öppningen tajmas med Iphone 16-släppet

Nya Apple Store i Westfield Mall of Scandinavia lanseras med en specialanpassad logotype inspirerad av Solnas många ekar.

Apple tajmar öppningen av den nya butiken i Westfield Mall of Scandinavia med lanseringen av Iphone 16. Samma dag som den nya Iphone-serien blir tillgänglig är det invigning i Solna. Fredagen den 20 september klockan 8 slås portarna upp.

Sex år efter att Apple fick överge sina planer om en flaggskeppsbutik i Kungsträdgården i centrala Stockholm bekräftade techjätten i januari att ett hyresavtal tecknats för en ny Apple Store i Westfield Mall of Scandinavia i Solna. Samtidigt flyttades det preliminära öppningsdatumet från april till hösten 2024.

Nu är det nära till öppning.

På butikens tillfälliga fasad syns en specialversion av Apples logotyp. Att den är utformad som en ek är ingen slump. Solna är känt för att det finns många stora, gamla träd i staden, inklusive minst 260 ekar. Stockholmskonstnären Henrietta Nyvang har använt en Ipad Pro och Apple Pencil Pro när hon skapat logotypen som enligt Apple också ska förmedla budskapet ”Där idéerna kan växa”. 

När Apple invigt sin butik i Solna finns det återigen tre stycken Apple Store i Sverige. De två andra ligger i Emporia i Malmö och i Täby centrum. Butiken som legat i Väla köpcentrum utanför Helsingborg sedan 2013 stängdes i somras. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048