23948sdkhjf

Storaffär klar: Body Shops brittiska butiker får leva vidare

De nya ägarna lovar att blåsa nytt liv i den anrika skönhetskedjan.

Turerna kring The Body Shop har varit många och svåra. I april försattes den svenska verksamheten i konkurs, till stor del av att moderbolaget i England blev satt i rekonstruktion. Det hävdar i vilket fall den tidigare vd:n Kay Berg i en intervju med Dagens Handel.

Men nu har det skett en ljusning. I alla fall på andra sidan Nordsjön. The Body Shops brittiska verksamhet har räddats från konkurshot i och med att investmentbolaget Auréa har löst ut verksamheten från rekonstruktionen. De 113 butikerna i landet drivs nu vidare, rapporterar BBC.

Överenskommelsen inkluderar även varumärkets tillgångar i Nordamerika och Australien.

Nu är ambitionen att blåsa nytt liv i varumärket, investera i produktutveckling, vässa kundupplevelsen och upprätthålla de etiska värderingarna, hävdar bolaget.

– Det är väldigt spännande att leda det här märket som jag har beundrat i många år, säger den nytillträdda vd:n Charles Denton, som tidigare varit vd för Molton Brown, i en kommentar.

85 brittiska butiker har stängt sedan det brittiska bolagets rekonstruktion blev ett faktum i februari. I samma veva har 500 butiksjobb och runt 250 kontorsjobb försvunnit. I nuläget finns inga planer på fler butiksstängningar.

Av The Body Shops svenska verksamhet återstår i dag 20 franchisebutiker efter att konkursförvaltaren gett upp försöket att få till en försäljning av det svenska bolaget.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047