23948sdkhjf

Här öppnar Hemtex sin största butik hittills

Butiken, fördelad på två plan, ska rymma kedjans nya sortiment av stora möbler.

I november öppnar Hemtex sin andra butik i Göteborg. Det blir också textil- och heminredningskedjans största butik, med en yta på över 1 000 kvadratmeter fördelad på två plan.

– Vi är mycket glada över att välkomna Hemtex till Nordstan. Deras koncept och bredd i sortimentet kommer att stärka vårt redan mångsidiga utbud och erbjuda något helt nytt för våra besökare, säger Malin Måhlin, uthyrare hos fastighetsägaren på Hufvudstaden.

Butiken är belägen i Nordstan, på bästa läge längs med Götgatan, enligt kedjans vd Anders Lorentzson.

– Vi har under en längre tid jobbat för en stor Hemtex i centrala Göteborg där vi kan visa mycket mer av vårt fantastiska sortiment. Det kommer bli ett riktigt heminredningsmecka, säger han i en kommentar.

Redan i fjol meddelande Hemtex att sortimentet ska breddas och inkludera såväl soffor, soffbord, mattor och sängar under ett eget varumärke.

I samband med det behövde även butiksytan uppgraderas för att rymma det nya sortimentet. Framtidens ”normalbutik” skulle utökas från dagens 400 kvadratmeter till 600 kvadratmeter, enligt ägarbolaget Kid som redan prövat konceptet på hemmaplan i Norge. Den nya butiken i Göteborg blir med andra ord i största laget.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063