23948sdkhjf

Ikea prövar nytt grepp – museum blir popup

Möbeljätten planerar att fortsätta att utveckla format och mötesplatser i Stockholm de kommande åren.

Ikea fortsätter sina experiment med nya butiksformat. På måndag öppnar en popup-butik i Gallerian i centrala Stockholm, med unikt sortiment.

Det är Ikea Museum som för första gången tar sin butik utanför Älmhult. Det framgår av ett pressmeddelande.

I butiken kommer kunderna att erbjudas ett urval av sortimentet från museibutiken i Älmhult. Mest framträdande är kollektionen med mönster designade av det ikoniska svenska designkollektivet 10-gruppen, som genom åren gjort ett flertal samarbeten med möbeljätten.

Genom att öppna den tillfälliga butiken i Gallerian vill Ikea visa att Stockholm är viktigt för möbelgiganten. Under de kommande året planerar bolaget att fortsätta utveckla format och mötesplatser i huvudstaden.

– Stockholm är en plats för nya idéer och där nya idéer blir till verklighet och vi vill alltid att våra kunder ska uppleva Ikea på bästa möjliga sätt. Ikea Museum Popup shop är den första och enda i sitt slag och ger ytterligare en dimension till upplevelsen av Ikea. Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder möjlighet att inspireras av historien om Ikea och köpa unika produkter att ta med sig hem, säger Graeme Smith, Ikeas Stockholmschef, i en kommentar.

Ikea Museum popup shop på IKEA öppnar i gallerian den 2 september till och med december 2024.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078