23948sdkhjf

Ägarbyte nära – styrelsen lämnar Ellos Group

Samtidigt fortsätter förhandlingar om att lösa bolagets ekonomiska kris.

E-handelskoncernen Ellos Group har inlett förhandlingar om ägarförändringar pågår. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Förhandlingarna är konstruktiva och avsikten är nu att inleda en process om ägarbyte i Ellos Group”, skriver bolaget i en kommentar.

I samma veva kommer beskedet att de oberoende styrelsemedlemmarna Arthur Engel, Patrik Illerstig och Kristina Schauman lämnar styrelsen i moderbolaget, och som en följd lämnar även arbetstagarrepresentanterna.

– Tillsammans har styrelsen, Nordic Capital och Ellos Groups ledningsgrupp lagt en solid grund för lönsam tillväxt, vilket resulterat i en god vinstutveckling. Med denna positiva utveckling är bolaget väl positionerat för att ta nästa steg, säger Arthur Engel, avgående styrelseordförande för Ellos Group, i en kommentar.

Styrelseförändringen är ett naturligt steg i en process om ägarbyte i Ellos Group, konstaterar bolaget.

Nyligen stod det klart att det att Ellos Group befinner sig i en djup ekonomisk kris med skulder på 1,5 miljarder. Detta efter att en obligation löpt ut under sommaren, vilket Borås tidning var först att rapportera om.

Kvar i styrelsen blir Robert Furuhjelm, tillsammans med Terese Ahrens som suppleant, som nu kommer att fortsatt förhandlingarna för att hitta en långsiktig finansieringslösning, men i den nya konstellationen.

– Jag vill tacka styrelsen för det otroligt värdefulla stöd som de gett Ellos Group under de senaste åren där vi tagit betydande kliv framåt som ledande nordisk shoppingdestination samt för vårt mycket positiva samarbete, säger Hans Ohlsson, vd för Ellos Group i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093