23948sdkhjf

Här dubbelöppnar kedjan

Glitter öppnar i två städer under loppet av två dagar den kommande veckan. I ena fallet blir det comeback för kedjan.

Under augusti slår Glitter upp portarna för två nya butiker. På onsdag öppnar smyckes- och accessoarkedja i köpcentrumet Hallarna Halmstad och bara dagen efter öppnar en butik på Lilla Fiskaregatan i Lund.

– Vi är mycket glada över öppningen av våra nya butiker, vilket vi ser som ett naturligt steg framåt i vår tillväxtresa. Vi ser fram emot att öka vår närvaro i Lund och att återvända till Halmstad, säger Susanne Börjesson, vd för Glitter, i en kommentar.

Pandemin var ett hårt slag mot smyckes- och accessoarkedjan som minskade butiksbeståndet kraftigt i samband med det. Från 165 butiker i Norden 2020 har Glitter i dagsläget 150 butiker, utöver e-handel.

Halmstad lämnade kedjan 2020 när butiken på Köpmansgatan i centrum stängde. I Lund finns sedan tidigare en Glitterbutik på köpcentrumet Nova.

– Glitter jobbar aktivt och framgångsrikt med etableringar och ser över nya möjligheter som ett viktigt led att utveckla vår marknadsledande position i Norden. Vårt mål är att ge våra kunder en fantastisk shoppingupplevelse och nu har det perfekta läget dykt upp för oss både i Halmstad och Lund, tillägger Helena Wahlsten, försäljningschef på Glitter, i pressmeddelandet.

Glitter ägs av koncernen Bergendahl & Son och har omkring 150 butiker i Norden. Kedjan omsatte 213,9 miljoner kronor under 2023 och gjorde ett rörelseresultat på 8,7 miljoner.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126