23948sdkhjf

Barnmodeprofil värvas till Babyworld – ska leda förändringsarbetet

Babyworld gör nysatsning på Sverigemarknaden. Nu ska kläder få ett större utrymme i erbjudandet. 

Mikael Thor har rekryterats till babyutrustningskedjan Babyworld till rollen som ny landschef för Sverige. Babyworld, som tidigare var ett svenskt bolag, förvärvades av danska BabySam A/S i april i år och gick i samband med det ur den rekonstruktion som Babyworld hade befunnit sig i sedan mars 2023.  

Med den nya ägaren i ryggen tar nu kedjan med nio butiker i Sverige och med huvudkontor i Stockholm nya tag på den svenska marknaden. I förarsätet för satsningen sitter just Mikael Thor. 

Mikael Thor är utbildad ekonom och har en bakgrund som agent och distributör i barnklädesbranschen och drev sedan 2009 Ebbe kids som nischade sig som ett ekologiskt varumärke som gick i konkurs i december i fjol.  

Enligt ägarbolaget ska Mikael Thor leda ”nästa fas i kedjans transformation”. Det ska bland annat ske genom att utöka produktsortimentet för åldersgruppen 0–2 år samt lansera ”nya kundorienterade koncept” – oklart vilka. Målet är att bli ledande på marknaden inom sitt segment.

Mikael Thor ser utmaningar men framför allt stor potential i Sverige. 

– [...] Bolaget har gått igenom mycket, och det är viktigt att vi nu arbetar mot gemensamma mål och stärker teamet. Det finns utmaningar på marknaden, men vi ser stora möjligheter för Babyworld att, med Babysam som ny stark ägare, uppnå en positiv marknadsutveckling. Mitt mål är att bidra med positiv energi och erfarenhet, särskilt inom klädhandel som är ett starkt segment hos Babysam och nu kan bli en naturlig del av Babyworlds erbjudande.

Enligt Kenneth Nørgaard, vd för danska Babysam, har Babyworld initialt presterat bättre än budget.   

– [...] Särskilt butikerna har visat stor styrka, och våra skickliga medarbetare i Stockholm och Uppsala är anledningen till att vi förvärvade Babyworld. De utgör grunden för den tillväxt vi nu ser enligt vår plan, säger han i en kommentar. 

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079