23948sdkhjf

Så mycket ökade Clas Ohlsons försäljning i juli

Hemfixarkedjan Clas Ohlsons försäljning steg med 10 procent i juli till 852 miljoner kronor (775). Organiskt var ökningen 12 procent och i jämförbara enheter 9 procent.

”Tillväxten kommer från en positiv utveckling inom samtliga prioriterade produktnischer vilket visar att vi även i juli lyckats vara relevanta för våra kunder genom att ständigt förbättra erbjudandet. Vi ser samtidigt en fortsatt negativ påverkan från valutor samt en mer turbulent makroekonomisk situation. Detta understryker vikten av vårt pågående arbete med att skapa effektivitet och konkurrenskraft i alla delar av verksamheten för att kunna leverera på våra mål om hållbar och lönsam tillväxt”, kommenterar vd Kristofer Tonström.

Inkluderat för förvärvade Spares-koncernen var försäljningen 922 miljoner kronor (775), en ökning med 19 procent.

Den 8 november 2023 slutfördes förvärvet av 91 procent av aktierna i Spares Europe, ett företag inom reservdelar och tillbehör för elektronikprodukter samt batterier.

Antalet butiker har netto ökat med 12 stycken jämfört med för ett år sedan och vid periodens utgång hade Clas Ohlson 233 butiker (221).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078