23948sdkhjf

Samarbete och pandemi islossning för snabbväxande skokedja

På 25 år har lokala Gå- och löpkliniken i Umeå vuxit till en kedja och i vår invigs ytterligare två butiker.

Det har gått upp och ner under årens lopp förklarar delägaren Stefan Åberg när Västerbottens Kuriren besöker butikskedjans lager i Umeå.

Förutom att fungera som både butik och lager inrymmer lokalen även en inhyrd naprapat och en medicinsk fotvårdsklinik.

Företaget arrangerar också internutbildningar till ortopedtekniker utan att göra anspråk på några akademiska poäng.

– Vi lockar folk till varandra. Om vi ser en liktorn skickar vi kunden vidare till fotvårdaren och om naprapaten möter en kund som behöver ortopediska inlägg tipsar han om oss, säger Stefan Åberg till Västerbottens Kuriren.

Ända sedan starten 1997 har affärsidén varit att hjälpa kunder att hitta skor som gör att de kan röra på sig och undvika onödiga belastningsskador. I ett samarbete med Ortolab, i Rundvik, produceras specialsulor efter 3D-skannade mallar som görs i butiken.

Även om verksamheten uppges ha ökat stadigt kom den största ökningen under pandemin. När fler började röra på sig utomhus och även ådrog sig problem när de arbetade hemifrån i oergonomiska miljöer trillade beställningarna in.

Gå- och löpkliniken driver idag sju butiker från Umeå i norr till Stockholm i söder. Klinikerna finns i Umeå, Östersund, Uppsala, tre enheter i Stockholm samt en webbaserad klinik. Under våren invigs ytterligare en butik i Sickla, Stockholm, samt en butik i Örnsköldsvik.

Några planer på att expandera internationellt uppges inte finnas. Däremot är det troligt att verksamheten växer ytterligare i Sverige.

Övriga delägare i Gå- och löpkliniken är Johan Svedelius och Peter Hedström.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094